Receptet på denna chokladmousse stammar från Normandie i norra Frankrike och har gått i arv genom flera generationer. Chokladmoussen är enkel, läcker och riktigt lätt att göra.
Till 4 personer
4 äggvitor
4 äggulor
350 gram choklad (mjölkchoklad eller mörk choklad)
½ dl mjölk
100 gram smör
Så här gör du:
Äggvitorna vispas styva i en skål. Chokladen smältes långsamt i en gryta tillsammans med mjölken. När chokladen är helt smält, tar du grytan av värmen och lägger i smöret som ska smälta ner. Vispa upp äggulorna och vänd ner dem i chokladen.
När chokladsmeten är jämn och utan klumpar vänder du försiktigt ner äggvitorna. Rör runt tills smeten är jämn.
Häll smeten i portionsformar eller låt den bli i en skål. Chokladmoussen ställs på kyl i minimum 3 timmar för att stelna.
Serveras med färsk frukt eller bär.
Varsågod!