Receptet räcker till 4 (hungriga) personer
400 gram pasta - kokas alt dente. Pastan här kommer från Toscana, men helt vanlig från snabbköpet duger fint :-)
4 chorizokorvar i skivor (cirka 250 gram)
1/2 dl. olivolja
1 stor finhackad gul lök
2 pressade vitlökar
100 gram finhackad röd chili (ej stark)
500 gram grovhackade tomater
2 röda paprikor - skär i mindre bitar
1 konserv/tub med tomatpuré (200 gram)
1 dl. grädde
Ruccola och massor av riven parmesan eller pecorino
Tillagning
Stek chorizoskivorna tills de blir spröda och ta upp dem ur pannan. Stek därefter chili, vitlök och lök i fettet från chorizon och tillsätt eventuellt mer olja om det är nödvändigt. När ingredienserna börjar ta färg tillsätts de grovhackade tomaterna och paprikan. Låt fräsa tills tomaterna sjunker ihop. Tillsätt tomatpurén och lite grädde, så det blir till en lite tjockare sås. Avsluta rätten med att vända ner chorizoskivorna och pastan i såsen.
Serveras rykande varm med ruccola och riven parmesan. Eventuellt tillsammans med en liten grön sallad och lite nybakat bröd. :-)
Smaklig måltid!