Kyckling med stekt blomkål och massor av indiska kryddor
Ingredienser - till ca. 4 personer:
1 majskyckling
2 matsked smör
2 matsked olja
2 rödlök i smala båtar
3 vitlöksklyftor skuren i tunna skivor
2 tsk. stött spetskummin
1/2 tsk. koriander
1 tsk. gurkmeja
1 tsk. garam masala
1 matsked hackad ingefära
1 röd chili, hackad och rensad från kärnor
½ fänkål i tunna skivor
1 burk hackade tomater, 400 gram
2 dl vatten
½ blomkål i små buketter
200 g grekisk yoghurt 10 % eller Philadelphia light
Salt
Några kvistar koriander
Tillbehör:
Squash som spaghetti
mangochutney
Eventuellt bröd/pain riche
Så här gör du:
1. Stycka kycklingen och bryn den i smör och olja i en het gryta. Tillsätt lök och fänkål och stek några minuter.
2. Tillsätt vitlök, spetskummin, gurkmeja, garam masala, ingefära och chili och fräs ihop alltsamman i kycklinggrytan.
3. Tillsätt tomater och vattnet och låt det sjuda i 30-35 minuter. Lägg i yoghurt eller färskost och låt det bli varmt.
4. Värm lite olja i en stekpanna och stek blomkålsbuketterna gyllene och lätt möra, ca. 5 minuter på var sida.
5. Smaka av med salt – lägg upp kycklinggrytan och blomkålen och servera!
Smaklig måltid önskar matklubben på Happydays!