Caesarsallad är alltid en succé! Också i matklubben...Varsågoda.
Caesarsallad
1 krispig romansallad
100 gram brödkrutonger (eventuellt hemgjorda - se recept nedanför)
100 gram hyvlad parmesanost eller granaost
300 gram stekt/grillad avsvalnad kycklingfilé, plus lite knaperstekt bacon
Dressing
1dl olivolja (annan salladsolja kan användas)
1 pastörisered äggula
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk citronsaft
1 kryddmått peppar
Brödkrutonger
Tärna grovt bröd och blanda 3 matskedar olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta och 1/2 tsk salt och lägg i en plastpåse och skaka om så att brödet blandas väl med oljan. Bakas i ugnen på 200 grader tills brödtärningarna är spröda (kan sparas och förvaras i en lufttät behållare när de är avsvalnade).
Så här gör du
Den krispiga romansalladen bryts i grova stycken och fördelas på ett fat. Lägg kycklingbitar, hyvlad ost, knaperstekt bacon och brödkrutonger över salladen. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
Smaklig måltid!
PS. Som kuriosa kan nämnas att den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini sägs vara upphovsman till Caesersalladen.