Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Klassisk Caesarsallad

Sidst opdateret: 09-11-2021
Dette indlæg er læst 644 gange
Oprettet: 15-08-2014

Caesarsallad är alltid en succé! Också i matklubben...Varsågoda.

Caesarsallad

1 krispig romansallad             
100 gram brödkrutonger (eventuellt hemgjorda - se recept nedanför)
100 gram hyvlad parmesanost eller granaost           
300 gram stekt/grillad avsvalnad kycklingfilé, plus lite knaperstekt bacon      

Dressing

1dl olivolja (annan salladsolja kan användas)            
1 pastörisered äggula
1 tsk dijonsenap        
1 pressad vitlöksklyfta         
2 tsk citronsaft           
1 kryddmått peppar

Brödkrutonger

Tärna grovt bröd och blanda 3 matskedar olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta och 1/2 tsk salt och lägg i en plastpåse och skaka om så att brödet blandas väl med oljan. Bakas i ugnen på 200 grader tills brödtärningarna är spröda (kan sparas och förvaras i en lufttät behållare när de är avsvalnade).

Så här gör du

Den krispiga romansalladen bryts i grova stycken och fördelas på ett fat. Lägg kycklingbitar, hyvlad ost, knaperstekt bacon och brödkrutonger över salladen. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

Smaklig måltid!

PS. Som kuriosa kan nämnas att den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini sägs vara upphovsman till Caesersalladen.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;