Blog oprettet:19-09-2014Blogindlæg i alt:58Antal kommentarer:10Antal følgere:4Følg denne blog
Kummel under kryddtäcke
Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 444 gange
Oprettet: 07-06-2013
En superenkel och härlig fiskrätt, som alla kan vara med o laga.
till 4 pers.:
ca 600 g Kummelfilé med skinn ("kulmule" på danska)
1 msk (spsk) mjukt smör
2 msk (spsk) fullkornsströbröd (rasp)
1 stor näve basilika (andra kryddor gör sig också - variera o prova dig fram)
1/4 citronskal (bara det gula, det vita gör det beskt)
evt. lite parmesanost
salt & peppar
Använd stavmixer för att snabbt blanda "kryddtäcket", eller finhacka och rör ihop.
Skär kummeln i passande portioner, och stek dem på skinnsidan på medel varme i lite olivolja i ca 3-5 min. Lägg härefter fiskbitarna över på ett fat, fördela kryddblandningen ovanpå fiskbitarna, och sätt fatet in i ugnen på 190 grader i ca. 10 min.
Servera med nykokt färskpotatis med skal - och en fräsch sommarsallad av eget val.
Smaklig måltid! :-)
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.