4 portioner:
8 dl vatten
1.5 tärning(ar) hönsbuljong
300 gram kycklingfilé(er)
1 msk rapsolja
1 st gul lök(ar)
4 st vitlöksklyfta(or)
5 cm ingefära, färsk, skivad
2 stjälk(ar) citrongräs
4 st limeblad
1 st chili, röd
1 salt
150 gram sockerärtor
1 ask cocktailtomat(er)
8 st champinjoner
0.5 dl koriander, hackad
Tillagning:
1. Skär löken i klyftor.
2. Skär vitlöken i tunna skivor.
3. Skär kycklingen i bitar.
4. Fräs detta i oljan utan att det tar färg.
5. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad.
6. Skär bort den grova biten från citrongräset och finhacka resten.
7. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor.
8. Tillsätt citrongräs och chili i soppan. Låt koka 15 minuter.
9. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna i två delar.
10. Skär sockerärterna i två delar, lite snett så blir det snyggare.
11. Finhacka koriandern.
12. Tillsätt champinjoner, sockerärter och tomater och låt koka på svag värme någon minut.
13. Strö koriander över soppan vid servering.
Smaklig måltid.