Jag hittade receptet till Happydays matklubb på Moderne Mamma’s Facebook-sida (DK) – och kunde inte låta bli att prova. Jag tog chili och extra mycket vitlök i.
Soppa till 4 personer
Ingredienser
4 matskedar olivolja
1 lök
2 purjolök
4 vitlöksklyftor
1 stor röd chili – hackad i småbitar
2 morötter
2 potatisar
1 kilo mogna tomater eller eventuellt 3 burkar skalade tomater. Här valde jag cherry-tomater på burk. De är läckra till soppor.
140 gram koncentrerad tomatpuré
1 liter grönsaksbuljong
125 gram Galbani Mascarpone
Salt och peppar
Färsk basilika och oregano. Jag tog en liten bunt av varje.
Så här gör du:
Lök, purjolök, vitlök och chili hackas. Sautera vid låg värme i olivolja, tills grönsakerna blir mjuka. Riv morötterna och potatisarna och ner med dem i grytan. Låt grönsakerna puttra sakta i 5 minuter. Häll därefter i buljongen och tillsätt tomatpuré, tomaterna skurna i mindre bitar, och eventuellt en finhackad röd chili.
Låt soppan sjuda i 20 minuter. Tillsätt mascarpone, lite i taget. Jag tycker att 150 gram passade fint. Soppan blev inte för tjock efter min smak. Ta soppan av värmen och mixa med en stavmixer, tills den har fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar, basilika och oregano.
9 Bullar – du behöver inte blanda degen med fingrarna!
Ingredienser
3 ägg
450 fromage fraise/kesella
3 dl havrekli
1.5 dl vetekli
3 tsk. bakpulver
Salt plus ev. lite honung
Blanda alla ingredienserna med en sked och låt blandningen vila i kylskåp i 30 minuter. Fördela därefter med sked 9 bollar på bakplåtspapper.
Baka vid 180 grader i 24 minuter.
Smakar gott till soppan - mums.
Hälsningar Lotte