Januaribantningskuren bankar redan på dörren - här är receptet på pannkakor med rivna rödbetor och keso. Det blir inte mer "fettsnålt"...
- cirka 8 stora pannkakor
Pannkakssmet:
6 ägg
6 dl. mjöl (ersätt eventuellt 1 dl mjöl med finmalda havregryn)
7 dl. mjölk
1 tsk. salt
Margarin till stekning
Fyllning:
250 g bacontärningar
3-4 stora rödbetor
450 g. keso
½ dl matlagningsgrädde
en handfull riven ost
½ dl parmesan
1 liten mozzarella
50 g hasselnötsflagor
2 matskedar söt fransk senap
Salt/peppar
Massor af färsk basilika
Pannkakor:
Vispa ägg och mjölk i en skål och vispa ner mjölet med salt lite i taget. Ställ degen kallt ½ timme. Grädda pannkakorna och ställ dem åt sidan...
Fyllning:
Stek bacontärningarna, lägg dem på kökspapper och låt fettet rinna av. Skala och riv de råa rödbetorna på ett rivjärn och lägg därefter alla ingredienserna till fyllningen i en skål og blanda med händerna.
Lägg fyllningen på mitten av varje pannkaka. Böj in ändarna och rulla pannkakan, så fyllningen inte kan rinna ut. Lägg pannkakorna i ett ugnsfast fat. Strö lite riven ost över.
Bakas i ugnen vid 200 grader i ca. 20 minuter.
Serveras eventuellt med lite grön sallad. På bilden är det babysalladsblad, gurka och squash i små tärningar.
Smaklig måltid...