Sommarsemester
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Sommarsemester 2024 | Se våra sommarhotell och bilsemestrar i hela Europa


Alla älskar när det närmar sig sommarsemester! Och för de allra flesta är sommarsemestern årets stora händelse då man tillsammans skapar minnen för livet. Få inspiration till årets sommaräventyr och hitta ett kvalitetshotell hos Happydays, där semestern får extra guldkant och du är i centrum. Söta jordgubbar, långa dagar vid stranden och ljusa sommarnätter. Läckra specialiteter på en uteservering med ett glas kallt vin i handen. Magiska stunder på en alptopp med en fantastisk utsikt. Ditt hotell till sommarsemestern 2024 skall väljas ut noggrant – för din semester är betydelsefull!

Salzburgerland

Sommarsemester i Salzburgerland

Nordtyskland

Sommarsemester i Rhen

De stora sommarsemesterklassikerna – på bekvämt bilsemesteravstånd


Tillhör du skaran som alltid åker söderut på din sommarsemester? Österrikes berglandskap och Sydeuropas soliga semesterdestinationer har länge varit klassiska semestermål i vår nutid. Och när man ser de vackra semesterbilderna från Österrike, Italien och Frankrike så förstår man varför så många lockas att resa hit: Österrikes stora naturprakt med höga alptoppar, ren luft och kristallklara glaciärsjöar samt drömbilden om Sommar i Tyrolen, Italiens storhet med konst och kultur i flaggskeppet Florens och äkta La dolce vita mellan Toscanas mjukt böljande kullar och Gardasjön. I Frankrike kan man uppleva Normandiets starka historia och fortsätta genom Alsaces vinodlingar till Medelhavets sköna stränder. En bilsemester till Österrike, Italien och Frankrike under sommaren är alltid en stor upplevelse för alla sinnen.
Boka tidigt-rabatt
Boka nu och få bra rabatt
Se listan över hotellen med early bird-rabatt ❯
Ändringsgaranti på din semester
Ändringsgaranti
Gör om din bokning för 99:- ❯
Semester med barn gratis
Familjesemester som ej kostar skjortan
Se alla hotell där barn bor gratis ❯

Den stressfria zonen: Sommarsemester nära och i ditt eget tempo


Som tur är behöver du inte köra långt för att få en härlig sommarsemester! Kusterna i både Sverige och Danmark är berömda i hela Europa och därmed en säker sommarlovsklassiker. Här njuter vi av de mjuknötta, solvarma granitklipporna i Bohuslän och tar färjan över till Danmark och bilar till Skagens vita sandstränder och kan se fram emot långa, lata dagar vid havet. I Danmark kan man också utforska alla nöjesparker som håller öppet under sommaren: Fårup Sommerland, LEGOLAND, Djurs Sommerland, Danfoss Uiverse och Tivoli i Danmarks mysiga huvudstad Köpenhamn. Och i vårt eget vackra land väntar nöjesparker som Liseberg i Göteborg, Skara sommarland och Gröna Lund i Stockholm. Det finns inget som slår en sommarsemester i Norden med ljuvliga sommarnätter där himlen aldrig blir riktigt mörk, temperaturer som är shorts- och sommarklänningsvänliga och badvatten som är så där lagom varmt så att man fortfarande blir skönt avsvalkad efter solbadning på stranden. Vad sägs om en bilsemester till det vänliga semesterlandet Tyskland? Här väntar Nordtysklands mycket varierade kust, storstäderna Hamburg och Berlin, Harz disiga berg med fina möjligheter för MTB-cykling och vandring samt Sydtysklands sagolikt vackra flod- och vinlandskap vid Mosel och Rhen.

Sommarsemestern är vanligtvis den tidpunkt på året där familjen har flest semesterdagar tillsammans. Därför är bilsemester det perfekta valet av semester när du ska boka familjesemester under sommaren. För då kan du nämligen semestra i ditt eget tempo och uppsöka de nöjen och sevärdheter som du tycker är mest intressanta, utan att behöva passa avgångstider. Och själva bilturen är också en viktig del av semesterupplevelsen där en paus vid en vacker utsiktspunkt eller en enkel övernattning på väg söderut på ett hotell med swimmingpool kan bli en av höjdpunkterna på vägen till Italien, Österrike och Frankrike. Bilsemestern är en sommarsemester som startar i det ögonblick som du startar bilen och kör iväg – nära samlade som familj och på väg mot nya äventyr tillsammans.

Så gör din sommarsemester till en semester fylld med glada dagar: Happydays har många bud på hur du får ut det bästa av din sommarsemester. Gå på upptäcktsfärd bland alla våra hotell med ankomst under sommaren och låt dig inspireras av alla de vackra bilderna och gästernas egna omdömen.

Så kan du för allvar börja se fram emot sommarsemestern 2024.

FAQ: Vanliga frågor om sommarsemester 2024


Var kan du resa på sommarsemester 2024?


De allra flesta länder i Europa har tagit bort corona-restriktioner gällande framvisande av covidbevis (coronapass) vid inresa till landet och under vistelsen i landet. Användandet av munskydd förekommer bara lokalt, vilket betyder att vi kan resa nästan lika fritt som vi gjorde förut.
Lär mer i vår resevägledning och håll dig uppdaterad.

När ska man beställa sommarsemester?


Du kan i princip vänta till i sista ögonblicket med att beställa sommarsemester, så länge hotellen har plats. Vi har dock erfarenhet av att de mest populära hotellen snabbt blir utsålda. Så om du har ett favorithotell eller en semesterdestination där du vill tillbringa din semester, är det en bra idé att boka i god tid. Ju mer flexibel du är med val av destination och hotell, desto längre kan du vänta med att beställa sommarsemester.

Varma sommarhälsningar från alla oss på Happydays
;
;