Recept: Lea Magnussen
Chokladkaka
6 dl vetemjöl
4 dl socker
2 dl kakao
4 teskedar bakpulver
4 matskedar olja
6 dl mjölk
1 knivsudd salt
Chokladkokostopping
100 gram smör eller margarin
¼ dl starkt kaffe
150 gram socker
3 matskedar kakao
150 kokosmjöl
2 teskedar vaniljsocker
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienser till chokladkakan, sikta gärna mjöl och kakao.
Tillsätt olja och mjölk och rör smeten med en handmixer till den är helt slät.
Häll smeten på en smord bakplåt (ca 30 x 40 cm) eller i två springbakformar och
baka 25 minuter i ugn uppvärmd till 200 grader.
Under tiden gör du toppingen: Smält smör eller margarin vid medelvärme i en liten kastrull.
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör väl. Värm smeten grundligt (skall ej koka) och låt det kyla av.
När kakan är klar skall den kylas av innan toppingen fördelas jämnt.
Därefter skall hela kakan sättas på kyl.
Servera gärna kakan med lite frukt och bär för att göra det extra läckert.
Varsågod!