Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blogg skapad: 19-09-2014 Blogginlägg totalt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal följare: 4 Följ denna blogg

Lättgjorda chokladdadelkakor med valnötter och mandlar

Senast uppdaterat: 18-11-2021
Detta inlägg är läst 1600 gånger
Skapat: 01-03-2021

Det bästa alternativet till godis – det tar inte lång tid att tillverka själv och det smakar verkligen läckert. Jag är inte så van vid att använda dadlar i min matlagning, men det här var absolut inte sista gången. Prova själv!

Dadelmassa
150 gram färska dadlar 
50 gram soltorkade aprikoser
50 gram valnötter
70 gram mandlar
2 matskedar havregryn
1 matsked kokosolja eller jordnötssmör
En knivsudd salt

Chokladöverdrag/garnering
50 gram smält mörk choklad 70 %
25 gram hackade pistagenötter

Så här gör du
Ta bort kärnorna i dadlarna och hacka dadlar och aprikoser grovt. 
Lägg valnötter, mandlar, havregryn, kokosolja (eller jordnötssmör) i en matberedare eller blender och hacka/mixa ingredienserna (också grovt). 
Blanda allt och lägg därefter hushållsplast (eller bakplåtspapper) i botten av en fyrkantig/avlång form, lägg på massan och ytterligare ett lager plast. Tryck därefter ut massan i ett jämt lager, ca 1 ½ cm tjockt. 
Jämna till ytan med hjälp av en sked och sätt därefter formen på kyl i minst en timme, gärna längre. 

Garnering
Hacka chokladen fint och smält den i en skål över vattenbad. Hacka pistagenötterna grovt. Bred ut den smälta chokladen ovanpå dadelkakan och toppa med de hackade pistagenötterna. Sätt på kyl tills chokladen har stelnat. Skär därefter ut i avlånga, små chokladkakor.

Hoppas det smakar :)
Britt från Happydays

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
;